Oyunlara Yapay Zeka Desteği: NVIDIA Project G-Assist Tanıtıldı!

NVIDIA, oyunlarda yapay zeka desteğiyle devrim yaratıyor! Project G-Assist, oyunculara en iyi silahları, taktikleri ve ayarları bulmalarında yardımcı olacak bir asistan. Aşağıdan okumaya devam ederek daha fazla bilgi edinin!

NVIDIA Logo

NVIDIA, oyun dünyası için kesinlikle dev bir adım gibi görünen bir şeyi duyurdu ve bazıları için biraz deja vu gibi gelebilir. 2017 yılında NVIDIA, GTX G-Assist ile hepimize komik bir 1 Nisan şakası yapmıştı; sözde yapay zekayı kullanarak sizin yerinize oyun oynayan, hatta siz yokken patronları alt eden hayali bir USB bellek.

Gerçek olamayacak kadar iyi görünen çılgın bir konseptti ve o zamanlar öyleydi. Ancak yedi yıl sonra NVIDIA bu şakanın ruhunu yansıtan bir şey tanıttı. Computex’in arifesinde şirket, GeForce teknolojisiyle desteklenen oyuncular için gerçek hayattaki bir yapay zeka asistanı olan Project G-Assist’e ilk kez bakmamızı sağladı.

Bu, yapay zekanın kumandanızı ele geçirmesiyle ilgili değil (henüz). Bunun yerine, G-Assist’i en iyi silahlar ve taktikler hakkında ipuçları sunmaya, sizi gizli üretim malzemelerine yönlendirmeye ve hatta en yüksek performans için oyun ayarlarınıza ince ayar yapmaya hazır kişisel oyun gurunuz olarak düşünün.

G-Assist’e duyulan ihtiyaç

NVIDIA, karmaşık beceri ağaçları, karmaşık görev çizgileri ve ayrıntılı oyun sistemleriyle modern PC oyunlarının karmaşıklığını vurguladı. Şirket, ansiklopediler ve videolar da dahil olmak üzere çok sayıda kaynağa yayılmış yaklaşık 3 trilyon kelime oyun bilgisi olduğunu iddia ediyor.

NVIDIA’ya göre oyuncuların %70’i bu bilgi hazinesine daha kolay erişmek istiyor ve G-Assist de bu noktada devreye giriyor. Oyunu sizin için oynamasa da, daha önce hiç bulunmayan bir destek seviyesi sunuyor ve potansiyel olarak oyun yapay zekasında gelecekteki ilerlemelere zemin hazırlıyor.

Project G-Assist sesli veya yazılı komutlara yanıt verebilir ve oyun penceresinden veya sistem telemetrisinden bağlamı entegre edebilir. Bu veriler yapay zeka görüş modelleri tarafından işlenir ve asistan daha sonra istenen yardımı sağlar. Asistan hem bulut üzerinden hem de cihaz üzerinde çalışabiliyor. Şirket, asistanın bir oyun için en uygun ayarlar konusunda da yardımcı olabileceğini söylüyor.

ARK Survival Ascended oyununun kullanıldığı bir gösterimde NVIDIA, G-Assist’in “Oyunun başlarında en iyi silah hangisidir ve bunun için gerekli malzemeleri nerede bulabilirim?” gibi soruları nasıl yanıtlayabildiğini gösterdi.

Yapay zeka hem metin hem de sesli yanıtlar veriyor, oyun ekranını anlıyor ve ekrandaki yaratıkları tanımlamak ve onları nasıl evcilleştireceğinize dair tavsiyelerde bulunmak gibi takip sorularının üstesinden gelebiliyor. Ayrıca beceri puanlarının etkili bir şekilde nasıl tahsis edileceği konusunda rehberlik de sunabilir.

Peki bu iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi?

Diğer oyunlarda da bazı gerçek dünya testleri yapana kadar kararımızı saklı tutacak olsak da, Project G-Assist hem yeni hem de deneyimli oyuncular için değerli bir araç olma potansiyeline sahip ve genel oyun deneyimini geliştirebilecek iç görüler ve rehberlik sunuyor.

NVIDIA medya brifingi sırasında bunun sadece bir teknoloji demosu olduğunu ve asistanın geliştiriciler tarafından veya çevrimiçi kaynaklar kullanılarak eğitilebileceğini vurguladı. Ancak, G-Assist’in oyun rehberi ve izlenecek yol endüstrisini olumsuz etkileme potansiyeline sahip olup olmadığını merak ediyoruz.

Sonuçta, son yıllarda arama motorlarında (ChatGPT gibi platformlarla aynı zamana denk gelen) yapay zeka tarafından oluşturulan makalelerin ve haber sitelerinin daha meşru kaynakları bastırdığını gördük. Dolayısıyla G-Assist ya da benzeri bir şeyin oyun rehberi endüstrisi üzerinde de benzer bir etki yaratması bizi şaşırtmayacaktır.

Exit mobile version