Bu yılın Ocak ayında yaklaşık 54 milyon Twitter kullanıcısı kişisel bilgilerinin açığa çıkmasına neden olan bir güvenlik problemiyle karşılaşmıştı. Aradan aylar geçtikten sonra popüler sosyal medya platformu nihayet bu sorunu düzelttiklerini duyurdu.
Twitter kullanıcılarının kişisel bilgileri satılmaya başlandı
Söz konusu güvenlik açığı kullanıcıların telefon numaralarını ve e-posta adreslerini ortaya çıkarmıştı. Aynı zamanda herhangi bir sosyal ağla hesabının bağlantılı olup olmadığını da kötü amaçlı kişilerin eline sunmuştu. Bu veritabanı siber suçluların dolaştığı internet sitelerinde satılarak çoğaltılmıştı. İnternette büyük bir krize neden olan olay birçok kullanıcının platforma tepki yağdırmasına yol açmıştı. Hatta pek çok kişi yaşanan durumdan ötürü hesaplarını kapatma kararı almıştı.
Haziran 2021’de uygulama güncellemesi yapılırken ortaya çıkan güvenlik açığı ne yazık ki oldukça geç tespit edildi. Ocak 2022’de konuya ilişkin bilgi alındı ve hata düzeltildi. Sorunu bildiren kullanıcıya ise Twitter 6 bin dolarlık bir ödül ödemesi yaptı. Yaşanan problem kullanıcılar için ciddi bir tehdit olarak tanımlandı.
Problemin epey geç bir süre içerisinde tespit edilmesi nedeniyle bilgisyar korsanları bu güvenlik açığından yararlandı. E-posta adresleri ile telefon numaraları ile dolu geniş bir veritabanı toplandı. 54 milyon kaydın yer aldığı veriler ancak Temmuz ayında Twitter tarafından keşfedildi. Platform verilerin internette satışa çıktığını fark ettikten sonra inceleme başlattı. Hack saldırısı doğrulandı ve ayrıca şirket olaydan etkilenen kullanıcıları bireysel olarak bilgilendirmeyi de taahhüt etti.