Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde sosyal ve kültürel yatırımlarına bir yenisini ekleyen Çayırova Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ve öğrencileri için yeni bir tesis inşa ediyor. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi öncülüğünde yürütülen projeler kapsamında, Akse Kitap Kahve ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kitap Kahve'nin ardından yeni bir merkez daha hayata geçiriliyor.
Projenin Teknik Detayları ve Konumu
Toplam alanı 3 bin 840 metrekare olan yeni tesis, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi'nin hemen yanında yükseliyor. Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin sahada aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda projenin en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Yeni merkez özellikle Şekerpınar ve Cumhuriyet Mahallesi bölgesindeki vatandaşların sosyal alan taleplerini karşılayacak.
Zengin Donatı Alanları Yer Alacak
Modern tasarımıyla dikkat çeken yapı, tamamlandığında bölge halkına geniş imkanlar sunacak. Tesiste okuma salonu, kütüphane, sessiz çalışma odası, çocuk kütüphanesi, WC, servis alanı, kapalı teras ve veranda bölümleri bulunacak. Çayırova Belediyesi tarafından yapılan resmi duyuruda projenin önemi şu sözlerle vurgulandı:
"Cumhuriyet Mahalle’mize yeni bir Kitap Kahve kazandırıyoruz! Gençlerimizin kitaplarla buluşacağı, ders çalışıp keyifli vakit geçireceği yeni buluşma noktamız için çalışmalarımız hızla devam ediyor."
Öğrenciler İçin Yeni Cazibe Merkezi
İlçede halihazırda hizmet veren mevcut kitap kahveler özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yeni yatırımın da tamamlanmasıyla birlikte gençlerin ders çalışabileceği ve kitap okuyabileceği nitelikli alan sayısı artmış olacak. Projenin en kısa sürede kapılarını kitapseverlere açması öngörülüyor.

