Keşan'da öğrencilere yönelik çeltik hasadı etkinliği düzenlendi
Şehit Erdoğan Meyve Gençlik Merkezi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, çeltik tarlalarında üretim sürecini yerinde inceledi.

Edirne'den Erdoğan Demir'in aktardığına göre, Keşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ne bağlı Şehit Erdoğan Meyve Gençlik Merkezi tarafından gençlerin tarımsal üretimi yerinde tanımaları amacıyla çeltik hasadı etkinliği düzenlendi.
Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencilerinin katılımı ve Koreli Tarım iş birliğiyle gerçekleştirilen buluşma renkli görüntülere sahne oldu. Bölgenin önemli tarımsal değerlerinden çeltik üretiminin aşamalarını görmek amacıyla tarlalara giden gençler, çiftçilerin emeklerine tanıklık etti.
Üretimin İncelikleri Tarlada Öğrenildi
Etkinlikte üreticilerden çeltik yetiştiriciliğinin inceliklerini dinleyen öğrenciler teorik bilgileri pratiğe dönüştürdü. Tohumdan sofraya uzanan süreci gözlemleyen katılımcılar tarımsal üretimin stratejik önemini yaşayarak öğrenirken doğayla iç içe bir gün geçirdi.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Öğrenciler, toprağa dokunmanın ve üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken bu öğretici günün mesleki donanımlarına katkı sağladığını ifade etti.
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Buğra TAŞ, gündem analizi, kamu politikaları ve sosyal gelişmeler üzerine odaklanan araştırmacı bir editördür. Haber metinlerini oluştururken olayların toplumsal arka planını derinlemesine incelemeyi ilke edinen TAŞ, teyitli bilgiye dayalı ve şeffaf yayıncılık anlayışıyla okuyuculara güvenilir bir perspektif sunmaktadır.
