Otomerkezi.net CEO’su Karakaş: İkinci El Otomotivde Yüzde 10-15 Fiyat Düşüşü Tüm Pazara Genellenemez
Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, bazı araçlarda pazarlık payının arttığını ancak yüzde 10-15’lik düşüşün tüm pazara yayılamayacağını belirtti.

İkinci el otomotiv pazarında nakde erişim, alım ve satım kararlarını belirleyen temel unsurlar arasında yer alıyor. Sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, fon yatırımlarından beklediği nakit akışını sağlayamayan bazı tüketicilerin ve işletmelerin araçlarını satışa çıkardığını aktardı. Birikimini araç alımında değerlendirmeyi planlayan kişilerin ise satın alma kararlarını ertelediği ifade edildi.
Pazarlık Payı ve İlan Fiyatları
Yaşanan bu durumun piyasada satışa sunulan araç sayısını artırdığı ve alım gücünün pazara yansımasını geciktirdiği belirtildi. Özellikle hızlı satış ihtiyacı bulunan araçlarda pazarlık payının genişlediği kaydedildi. Kamuoyunda dile getirilen yüzde 10-15 oranındaki fiyat düşüşü iddialarına dikkat çekildi.
Tekil Satışlar ve Pazar Eğilimi
Tekil satış örnekleri ile pazarın genel eğiliminin birbirinden ayrı tutulması gerektiği vurgulandı. "Münferit indirimler bütün pazara yayılmış gibi gösterilmemeli" değerlendirmesinde bulunuldu. Tüm ikinci el pazarına yayılan bir fiyat düşüşü gözlemlenmediği ve ilan fiyatı ile gerçekleşen satış fiyatının aynı olmadığı hatırlatıldı.
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.