TMO 2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı
Toprak Mahsulleri Ofisi, 2026 yılı çeltik alım fiyatlarını duyurdu. Baldo grubu ton başına 45 bin TL olurken, alımlar 15 Ekim'de başlayacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 13 Ekim 2026 itibarıyla 2026 yılı çeltik alım fiyatlarını duyurdu. TMO'nun açıklamasına göre, hasat döneminin başlamasıyla birlikte piyasa istikrarını sağlamak ve üreticileri korumak amacıyla yeni dönem fiyatları belirlendi.
Açıklanan listeye göre 55 randıman Baldo grubu çeltiğin tonu 45.000 TL, 58 randıman Cammeo grubu 43.000 TL ve 58 randıman Toros grubu 41.000 TL oldu. 60 randıman Osmancık grubu 38.000 TL, 60 randıman Ronaldo grubu 35.000 TL ve 65 randıman diğer uzun çeşitler ise 32.000 TL'den alınacak.
Alımlar 15 Ekim'de Başlıyor
Çeltik alımları, 15 Ekim 2026 tarihinde Türkiye genelindeki TMO iş yerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda başlayacak. Alımlar, pazar günleri ve resmî tatiller dışında haftanın altı günü randevu sistemiyle gerçekleştirilecek.
Üreticiler randevularını TMO Randevu Sistemi, e-Devlet, başmüdürlük, şube müdürlükleri ve ajans amirliklerinden alabilecek. TMO, üreticilerin teslim ettiği ürünlerin bedellerini teslimatı takip eden 21'inci günden itibaren banka hesaplarına aktaracak.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
Şartları sağlayan üreticilere temel destek ve sertifikalı tohum kullanım desteği de ödenecek. Ayrıca, üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı üretim miktarlarının tamamı kurum tarafından satın alınabilecek.
Lisanslı Depo ve Kesinti Şartları
TMO iş yerlerine satılan ürünlerin borsa tescil ücreti kurum tarafından karşılanacak. Geçici alım merkezlerinde ise yüzde 1 hizmet bedeli kesintisi uygulanacak.
Lisanslı depolar üzerinden satış yapmak isteyen üreticilerin bankada Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) işlemlerine izin veren bir yatırım hesabı açmaları ve Ürün Piyasası Aracı Kurumlarına (ÜPAK) üye olmaları gerekiyor.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
Kurum, yalnızca Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü tarafından üretim izni verilmiş veya tescil edilmiş çeltik çeşitlerinin satın alınacağını, kayıtlı olmayan çeşitlerin alım kapsamına girmeyeceğini bildirdi.
Kaynak: TMO
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
