13 Ülkeden 33 Edebiyatçı Kayseri'de: 2. Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması Başlıyor
Kayseri Talas'ta 15-17 Ekim 2026'da yapılacak 2. Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması'na 13 ülkeden 33 şair ve yazar katılarak eserlerini sunacak.

Kayseri'de Talas Belediyesi öncülüğünde Kültür Bakanlığı, TİKA, Türk Dil Kurumu ve Türk Edebiyatı Vakfı ortaklığıyla tertiplenen 2. Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Buluşması, 15-17 Ekim 2026 tarihlerinde icra edilecek. İlki geçen sene yoğun ilgi gören organizasyon, Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından da destekleniyor.
13 Ülkeden 33 Şair ve Yazar Talas'ta Buluşuyor
Kapsamlı buluşmada Türkiye ve KKTC dahil Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Başkurtistan, Tataristan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Kuzey Makedonya, Gagauz Yeri ve Kerkük-Türkmeneli'nden toplam 33 edebiyatçı ilçede ağırlanacak. Katılımcı edebiyatçılar şiir takdimleri, paneller ve konferanslar vasıtasıyla birikimlerini aktaracak, programda ayrıca şiir gecesi, konserler ile okul söyleşileri yer alacak.
Açılışta Konser ve Halk Dansları Gösterisi Yapılacak
Etkinliğin ilk gününde Talas Belediyesi Türk Dünyası Müzik Topluluğu Konseri ve Gösterisi sahneye taşınacak. Anadolu ile Türkistan coğrafyasına ait bestelerin icra edileceği organizasyonda halk dansları gösterileri de sunulacak. 15 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de başlayacak konser etkinliği, Atatürk Bulvarı Talas girişinde bulunan Erciyes Kültür Merkezinde ücretsiz şekilde izlenebilecek.
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.