Ankara'da Smart Ankara Projesi ile elektrikli bisikletler hizmete girdi
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Smart Ankara Projesi kapsamında 408 elektrikli bisikleti kente kazandırdı, ilk etapta 100 bisiklet kullanıma sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir ve çevre dostu ulaşım seçeneklerini yaygınlaştırmak amacıyla Smart Ankara Projesi çerçevesinde toplam 408 elektrikli bisikleti kente kazandırdı. Bu kapsamda ilk etapta 100 bisiklet, Atatürk Çocukları ve Doğal Yaşam Parkı ile Ankapark’ta halkın kullanımına açıldı.
Ulaşımda Yeni Alternatif
Proje sayesinde park ve rekreasyon alanlarında kısa mesafeli seyahatler için yeni bir alternatif oluşturulurken, vatandaşlar park içerisindeki ulaşımlarında EGO otobüslerinin yanı sıra bu bisikletleri de tercih edebiliyor. EGO Genel Müdürlüğü Projeler Şube Müdürü Ceren Boztepe, geniş yapıya sahip parklarda bisikletlerin hem gezinti hem de ulaşım amacıyla yoğun ilgi gördüğünü aktardı.
Bisiklet Kullanımının Önemi
Şube Müdürü Ceren Boztepe, "Asıl amacımız vatandaşlarımıza bisiklet kullanımının önemini göstermek ve elektrikli bisikleti tanıtmak. Daha sonrasında sürdürülebilir ulaşım seçeneği olarak hayata kazandırmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. EGO E-Bisikletlerin ilerleyen dönemde şehirdeki farklı parklarda da sırayla hizmet vermeye başlaması öngörülüyor.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.