Ankara Kent Konseyi (AKK), başkentteki özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile AKK Engelliler Meclisi'ni ortak bir programda bir araya getirdi.
1 Yılda Hayata Geçirilen Projeler Tanıtıldı
"Bu Seyirde Herkes Kaptan" sloganıyla faaliyetlerini yürüten AKK ev sahipliğindeki etkinlikte, son bir yılda tamamlanan, devam eden ve planlanan projelerin detayları katılımcılarla paylaşıldı.
ABB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki şube müdürlükleri, Engelli Hizmet Merkezi destekleri ile yaşlı ve engelli vatandaşlara sunulan hizmetlerin oransal dağılımı aktarıldı.
Proje Tanıtımına Yoğun Katılım Sağlandı
Yoğun katılımın görüldügü tanıtım toplantısına; ABB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Mesut Halıcı katılım gösterdi.
Toplantıda ayrıca AKK Engelliler Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar, AKK Genel Koordinatörü Ömer Şan, AKK İcra Kurulu Üyesi Murat Akyüz, AKK Yürütme Kurulu Üyesi Edibe Sinem Ersoy, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Ortak Çalışma Kültürüne Vurgu Yapıldı
Programın açılışında konuşan Yıldıray Çınar, yaklaşık otuz yıldır bu alanda mücadele verdiğini belirterek ortak akıl ve istişarenin önemine dikkat çekti:
"Yaklaşık 30 yıldır bu mücadelede çalışıyorum, yaklaşık 30 yıldır mücadele ediyorum bir şeyleri düzeltmek adına ama şu ana kadar belli bir noktaya gelip, beraber çalışma kültürüne erişme noktasında böyle bir talepte ve istekte bulunduğu için ben kendi adıma Mesut Halıcı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu koşullarda iş yapmak çok zor, siz ne kadar çalışmak isteseniz de bazı şeylere ulaşmanız çok zor, bu noktada elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz ama bazen öyle şeyler oluyor ki, bazen bizim gözden kaçırdıklarımız olabiliyor, bazen görmediklerimiz olabilir, bazen hiç aklımıza gelmeyenler olabilir. Bunları konuşup, yüksek sesle istişare ederek belli bir noktaya gelebiliriz."
"Engeli Toplum Çıkarıyor"
Etkinlikte söz alan Ömer Şan ise bireylerin değil, kentsel yaşamda karşılaşılan engellerin asıl sorun olduğuna dikkat çekti:
"Aslında arkadaşlarımız engelli değil, engel çıkarılan insanlar. Çünkü engeli kim çıkarır? Otobüse binerken, yürürken, dolaşırken, buraya gelirken yaşanılan sorunlar onlara engel oluşturuyorlar. Hepimiz bireyiz, toplumun çok değerli, üreten, toplumu üreterek var eden insanlarız."
ABB'den Toplumun Tüm Kesimlerine Ulaşma Hedefi
Toplantıda konuşma yapan Mesut Halıcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın selamlarını ileterek yürütülen çalışmaların meşakkatli ama bir o kadar da kutsal olduğunu ifade etti:
"Ankara’da Eylül’de başlayan bu başlangıç şu anda, bir şeyi üretip, planlayıp, sonuçlandırıp, hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız işin ne kadar kutsal, ne kadar meşakkatli biliyoruz. Bu işin değişik boyutları var, personel boyutları var, yeniden yapılanma boyutları var, resmi yazışması var, onun dönmesi var, bu ve bunun gibi prosedürleri var özetle. Söylenecek çok şey var ama netice itibariyle bizler genel itibariyle toplumun engelliler boyutu itibariyle sayısız insana ulaşıyoruz ve ulaştığımız her insan için ayrı mutluluk duyuyoruz."
Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı program, sunumların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

