Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde bu hafta yağışların gün gün bölgesel olarak şekilleneceğini, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağını söyledi.
Çelik, yarın Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusuyla Muş ve Bitlis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade etti.
Salı günü yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ağrı ve Van’ın doğu ilçelerinde devam edeceğini belirten Çelik, yağışların seyrinin doğu hattında sürdüğünü aktardı.
Çarşamba günü ise sağanağın Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde görüleceğini bildiren Çelik, yağış alanının kısmen daha dar bir alana çekileceğini söyledi.
Perşembe günü Marmara, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın yeniden etkili olmasının beklendiğini ifade eden Çelik, yağışların genişleyerek devam edeceğini kaydetti.
Cuma günü yağışlı sistemin daha geniş bir alanda etkili olacağını belirten Çelik, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın tahmin edildiğini söyledi.
Çelik, cumartesi günü yağışların doğu kesimlere çekileceğini; İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yağışların etkili olacağını aktardı.
Pazar günü yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde devam edeceğini, diğer bölgelerde havanın büyük ölçüde az bulutlu ve açık olacağını belirten Çelik, hafta boyunca genel görünümün kademeli olarak toparlanacağını ifade etti.
Hava sıcaklıklarının yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini kaydeden Çelik, sıcaklıkların bölgesel dağılımla birlikte seyredebileceğini söyledi.

