CHP Sözcüsü Müslim Sarı belediye operasyonlarına tepki gösterdi
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, belediye operasyonlarının siyasi algı amacı taşıdığını öne sürerek tutuklu yargılanan Tunç Soyer için tahliye çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Müslim Sarı, İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında belediyelere yönelik operasyonların siyasi algı amacı taşıdığını savundu. Sarı, muhalefet belediyelerinin Cumhur İttifakı yönetimine geçmesini engellemenin partilerinin kırmızı çizgisi olduğunu bildirdi.
Toplantıda İzmir'deki muhtarların sorunlarına dair hazırlanan raporun kendisine sunulduğunu aktaran Sarı, bu raporu Ankara'ya taşıyacaklarını ve muhtarların taleplerini TBMM gündemine getireceklerini belirtti.
Çukurova Belediyesine Yönelik Operasyon
Çukurova Belediyesine yönelik adli süreci değerlendiren Sarı, ellerindeki ilk bilgilere göre 52 kişilik gözaltı listesinin bulunduğunu duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında belediye başkanı, meclis üyeleri ve bürokratların yer aldığını söyleyen Sarı, önceki dönem belediye başkanı Soner Çetin'in de gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.
Muhalefet belediyelerine yönelik operasyonların kamuoyunda fon yolsuzluğu olarak bilinen dosyayı gölgelemeyi amaçladığını ileri süren Sarı, suç şüphesi bulunan herkesin yargılanması gerektiğini belirtti. Kaçma veya delil karartma şüphesi olmayan yerel yöneticilerin tutuksuz yargılanmasını savunan Sarı, adli işlemlerin algı oluşturmak için kullanılmasını kabul etmediklerini kaydetti.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Belediyelerdeki İttifak ve Adaylık Tartışmaları
Görevden uzaklaştırma veya tutuklama sonrasındaki başkan vekilliği seçimlerinde muhalefet partileriyle ortak hareket etmek istediklerini kaydeden Sarı, Üsküdar'da yapılacak başkan vekilliği seçimi için iş birliği çağrısı yaptı. CHP seçmeninin oyuyla göreve gelip iktidar partisine geçen belediye başkanlarını eleştiren Sarı, bu durumun seçmen iradesine zarar verdiğini ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın aday gösterilme sürecini de eleştiren Sarı, kararın gerekçelerinin açıklanmasını talep etti. Sarı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sorumluluk alarak İzmir halkına bu konuda açıklama yapması gerektiğini dile getirdi.
Tunç Soyer İçin Tahliye Talebi ve Kongre Takvimi
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 18 Kasım'da yeniden hâkim karşısına çıkacağını bildiren Sarı, dosyada tutukluluğu gerektirecek güçlü maddi delil bulunmadığını savunarak tahliye talebinde bulundu.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Partinin kongre takvimini de açıklayan Sarı, üyelik listelerinin 28 Ekim'de askıya çıkacağını, mahalle seçimlerinin 11 Kasım'da başlayacağını ve kongre sürecinin 14 Şubat'a kadar tamamlanacağını duyurdu. Sarı, milletvekili ile belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde örgütlerin ağırlığının artırılmasının hedeflendiğini aktardı.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

