Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Adnan Menderes ile dönemin Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı, idam edilişlerinin 65'inci yıl dönümünde yayımladığı mesajla rahmetle yad etti.
27 Mayıs Darbesine Vurgu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı resmi paylaşımda 27 Mayıs 1960 askeri darbesine dikkat çekti. Bu müdahalenin Türk demokrasisine ve milletin iradesine vurulmuş ağır bir darbe olduğunu belirtti.
Yassıada Mahkemeleri ve İdamlar
Türk siyasi tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından kurulan mahkemelerde yargılanan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idama mahkûm edilmişti. Yargılama sürecinin ardından Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan 16 Eylül 1961 tarihinde, başbakan Adnan Menderes ise 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilerek son yolculuklarına uğurlanmıştı.
Anma Mesajının Detayları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı anma mesajını "Rabb’im mekânlarını cennet, ruhlarını şad eylesin" ifadeleriyle tamamladı.

