Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz Coşkusu: Ateşi Yaktı, Üzerinden Atladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı'nın programına katılarak nevruz ateşini yaktı ve ateşin üzerinden atladı.
Habere Hızlı Bakış:
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı'nın programına katıldı
- Erdoğan, nevruz geleneği olarak TBMM Başkanvekili Celal Adan ile yumurta tokuşturdu
- Türki cumhuriyetlerden gelen gençlerle sohbet eden Erdoğan, nevruz ateşini yaktı
- Erdoğan ve AK Parti yetkilileri, nevruz ateşinin üzerinden atladı
YORUMLA.NET - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı tarafından organize edilen programa katılmak üzere Haliç Kongre Merkezi'ne geldi. Burada protokol üyeleriyle selamlaşan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu'dan etkinliğe ilişkin bilgi aldı.
Yumurta Tokuşturma Geleneği
Nevruz geleneği olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanvekili Celal Adan yumurta tokuşturdu. Erdoğan ayrıca, Türki cumhuriyetlerden gelen ve geleneksel kıyafetleriyle çadırların kurulduğu alanda bekleyen gençlerle de sohbet etti.

Nevruz Ateşi Yakıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongre merkezinin dışına kurulan etkinlik alanında meşaleyle nevruz ateşini yaktı. İlk olarak Kürşad Zorlu, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkışlar eşliğinde ateşin üzerinden atladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de nevruz ateşinin üzerinden atlayarak geçti.
Kaynak: KRT