Denizli'de kaybolan 65 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Aylak bulundu
Denizli'de iki gündür aranan 65 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Aylak ormanlık alanda sağ olarak bulundu, belediye aileye takip cihazı verdi.

Denizli'de evinden ayrılarak kaybolan ve iki günlük arama çalışmaları sonucunda ormanlık alanda bulunan 65 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Aylak'ın ailesi büyük bir sevinç yaşadı. Ekiplerin iki gün boyunca yürüttüğü yoğun arama sürecinin ardından sağ olarak bulunan ve hastanede tedavi altına alınan Fatma Aylak'ın sağlığına kavuşması yakınlarını rahatlattı. Olayın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aileyi evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ücretsiz Takip Cihazı Teslim Edildi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Alzheimer, demans, otizm ve zihinsel engelli bireylerin güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen "Bizimle Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında aileye ücretsiz GPS destekli akıllı takip cihazı teslim edildi. Sağlanan bu cihaz sayesinde Fatma Aylak'ın konumu 7 gün 24 saat cep telefonu üzerinden anlık olarak takip edilebilecek.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

