Devlet Bahçeli'den Erdoğan'ın adaylığı için Meclis çağrısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı için seçim kararı alınmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha aday olması çağrısında bulundu.
Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir daha aday olabilmesi için TBMM’de uygun zamanda ve azami mutabakatla seçimlerin yenilenmesi kararı alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın Adaylığı ve 2028 Seçimleri
MHP lideri, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olmasının partilerinin arzusu ve talebi olduğunu belirtti. Yenilenecek seçimin 2028 yılı içerisinde yapılabileceğini söyleyen Bahçeli, “Bizim meselemiz şahısların siyasi kariyeri değil, devletin devamlılığı, siyasetin istikrarı ve en nihayetinde ‘Lider Ülke Türkiye’nin’ inşa ve ihyasıdır” dedi.
Önümüzdeki 5 yıllık dönemin siyasi formülünü özetleyen Bahçeli, yürütmede Erdoğan, yasamada MHP, Türkiye'de Cumhur İttifakı ve dünyada Türk Asrı ifadelerini kullandı.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Terörsüz Türkiye ve Yeni Strateji
Yeni yasama yılının en önemli başlıklarından birinin Terörsüz Türkiye hedefi olacağını belirten Bahçeli, terörün kalıcı biçimde sona erdirilmesi için tarihi bir fırsat bulunduğunu savundu.
Konuşmasında MHP'nin yeni döneme ilişkin Yağmur Stratejisi adını duyuran Bahçeli, stratejinin yasama, yürütme ve yargının uyum içinde çalışması ile istikrarın korunması üzerine kurulduğunu ifade etti.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.
