Erzincan Tercan'da Korkutan Deprem: 4,2 Büyüklüğünde

Erzincan Tercan'da Korkutan Deprem: 4,2 Büyüklüğünde

Erzincan'ın Tercan ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vali Aydoğdu, can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.

Erzincan'da Deprem:

  • Merkez üssü Tercan ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  • Deprem 6,98 kilometre derinlikte gerçekleşti
  • Vali Aydoğdu: "Can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır"

Erzincan'ın Tercan ilçesinde saat 21.33'te 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremin 6,98 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Erzincan Tercan'da Deprem

Vali Aydoğdu'dan Açıklama

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Vali Aydoğdu, "Meydana gelen depremin ardından ilgili birimlerimiz saha taramalarına başlamış olup, şu ana kadar can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu

Aydoğdu ayrıca, vatandaşlar tarafından da ilgili kurumlara şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmediğini belirtti. Bölgede deprem sonrası çalışmalar devam ederken, yetkililer olası artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: KRT