Genç Fenerbahçeliler Tribün Lideri Cem Gölbaşı ve 4 Sanığa Tahliye
Genç Fenerbahçeliler tribün lideri Cem Gölbaşı ve 4 sanık hakkında tahliye kararı verildi. Müşteki Burhan İvecen, şikayetçi olmadığını belirtti.
Habere Hızlı Bakış:
- Genç Fenerbahçeliler tribün lideri Cem Gölbaşı ve 4 sanığın yargılandığı davada tahliye kararı verildi
- Gölbaşı, sosyal medyada kendisine yönelik paylaşımlar nedeniyle hesap sahibi Burhan İvecen'i bulduğunu söyledi
- İvecen, Gölbaşı'nın kendisine zarar vermeyeceğini bildiğini ve şikayetçi olmadığını belirtti
- Mahkeme, tutuklu 5 sanığın tahliyesine, tutuksuz sanıklar hakkında uzlaştırma bürosuna başvurulmasına karar verdi
YORUMLA.NET - Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Cem Gölbaşı, İsmail Atan, Süleyman Şahin, Şahin Beyazyıldız ve Umut Özaydın ile tutuksuz sanıklar Hasan Mert Şahin ve Yunus Akbalık hazır bulundu.
Gölbaşı: "En Büyük Hatam Peruğu Kabul Etmemdi"
Savunmasında sosyal medyada kendisine yönelik paylaşımlar yapan hesabın sahibi Burhan İvecen'i bulduğunu anlatan Gölbaşı, "Bağcılar'a gittik. İçeriye tek girip, 'Burhan sen misin?' diye sordum. Hesabı sorduğumda önce inkar etti, sonra kendisinin olduğunu söyledi." dedi.
İvecen'in pişman olduğunu belirten Gölbaşı, "Bana kendisini affettireceğini söyledi. Video çektik, helalleştik, ayrıldık. En büyük hatam peruğu kabul etmemdi." ifadelerini kullandı.

İvecen: "Şikayetçi Değilim"
Müşteki Burhan İvecen ise Gölbaşı'nın kendisine zarar vermeyeceğini bildiği için kendi isteğiyle gittiğini belirterek, "Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünemedim. İlk ifademi verirken biraz abarttım. Biz olayı kapatmıştık, şikayetçi değilim." diye konuştu.
Mahkeme Kararı: Tahliye ve Uzlaştırma
Mahkeme, tutuklu 5 sanığın tahliyesine karar verirken, tutuksuz sanıklar yönünden dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.
İddianamede Neler Var?
İddianamede, sanıkların müştekiyi iş yerinden rızası dışında çıkararak depo benzeri bir yere götürdükleri ve zorla peruk taktırarak görüntüsünü kaydettikleri belirtiliyor.
Sanıklar hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "eziyet", "bilişim sistemine girme", "nitelikli yağma", "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından çeşitli oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.

Kaynak: KRT