Giresun Valisi Mustafa Koç, Giresun’da etkili olan sağanak yağışların yaratabileceği risklere karşı vatandaşlara “zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu.
Koç başkanlığında, ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı 30 Ağustos 2026 Pazar günü saat 22.00’de Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yapıldı ve sahadaki mevcut durum ile ekiplerin çalışmaları değerlendirildi.
Vali Koç, kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağışların sel, su baskını ve heyelan gibi olasılıklara yol açabileceğini belirterek kurumlar arası koordinasyonun sahada kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi. “Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, dere yataklarından uzak durmalarını, meteorolojik uyarıları ve resmi kurumlarımızın duyurularını takip etmelerini önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantıda öne çıkan çağrılar ve risk değerlendirmesi
Toplantıda, yağışların olası etkilerinin en aza indirilmesi ve can ile mal güvenliğinin korunması amacıyla alınan tedbirler masaya yatırıldı. Koordinasyon kurulu kapsamında, ekiplerin sahadaki faaliyetleri ile mevcut durumun birlikte ele alındığı vurgulandı.
Valilik mesajında vatandaşların dere yataklarından uzak durması gerektiği yeniden hatırlatıldı. Ayrıca gelişmelerin kurumlar arası koordinasyon kapsamında yakından takip edildiği belirtildi.
Afet planı çerçevesinde koordinasyonun gerekçesi
TAMP kapsamında toplanan koordinasyon kurulu; yağış kaynaklı risklerin erken aşamada yönetilebilmesi için kurumlar arasında bilgi akışını ve görev paylaşımını hedefliyor. Bu nedenle toplantıda, sahadaki çalışma düzeni ve risklere karşı alınan önlemler birlikte değerlendirildi.
Vali Koç’un uyarısı, doğrudan vatandaş davranışlarını hedefleyen net talimatlara odaklanıyor. Mesajın merkezinde, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmama ve dere yataklarından uzak durma çağrısı yer aldı.
Güncel uyarı: Vatandaşlar nerede dikkat etmeli?
Giresun’daki sağanak yağış etkisi sürerken valilik, meteorolojik uyarılar ve resmî duyuruların takip edilmesini istiyor. Trafiğe çıkmak zorunda kalanların da riskli alanlardan uzak kalması bekleniyor.
Uyarı metninde ayrıca dere yataklarının risk oluşturabileceği belirtilerek bu bölgelerden uzak durulması gerektiği vurgulandı. Ekiplerin sahadaki çalışmaları devam ederken vatandaşların da resmî yönlendirmelere uyması çağrısı yapıldı.

