İsrail'de acil savunma alımları için bütçeden 840 milyon dolar kesinti
İsrail kabinesi, bakanlık bütçelerinden yüzde 5 kesinti yaparak acil savunma alımları için Savunma Bakanlığına 840 milyon dolar aktarılmasını onayladı.

İsrail kabinesi, diğer bakanlıkların bütçelerinden yaklaşık yüzde 5 kesinti yapılarak Savunma Bakanlığı bütçesine yaklaşık 840 milyon dolar aktarılmasını öngören teklifi onayladı.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı uzmanlarının aksi yönde görüş bildirmesine rağmen 2026 bütçesinde revizyona gidildi. Karar metninde, bütçe onayının 27 Ekim'deki seçimler sonrasına ertelenmesinin güvenlik önlemlerine zarar verebileceği savunuldu.
Savunma Bütçesindeki Artışlar
İsrail basını, bu kararın 12 Apache saldırı helikopteri alımını finanse etmek amacıyla yapılan 1 milyar şekellik kesintiden birkaç gün sonra alındığına dikkati çekti. Önceki kesintinin İsrail vatandaşı Filistinliler için ayrılan beş yıllık kalkınma planı fonundan yapıldığı belirtildi.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Tel Aviv yönetimi mart ayında da bakanlık bütçelerinden yüzde 3'lük genel kesinti onaylamış, böylece 2026 yılı savunma bütçesi 45 milyar doların üzerine çıkmıştı.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

