İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan 56 yaşındaki tek yumurta ikizleri Ahmet Berber ile Mehmet Berber, İtfaiye Haftası kapsamında dikkat çekiyor.
Aynı gün dünyaya gelen ve mesleğe adım atan kardeşler, 33 yıldır kentin farklı bölgelerinde omuz omuza can kurtarıyor.
Hayatın Her Alanında Birliktelik
Dört çocuklu bir ailenin evlatları olan ikizlerin ortaklığı sadece meslekle sınırlı kalmadı. Kız isteme, nişan ve düğün tarihlerini aynı güne denk getiren kardeşlerin evleri de yan yana bulunuyor.
Giyimden ev eşyalarına kadar birçok detayı paylaşan bu ikilinin benzerliği aile içinde bile şaşkınlık yaratıyor. Çocuklar ve torunlar dahi zaman zaman onları karıştırıyor.
Ahmet Berber'in Anıları ve Hatıraları
Tekeli Organize Sanayi Bölgesi'nde itfaiye çavuşu olarak çalışan iki kız çocuk babası Ahmet Berber, mesleğini tutkuyla sürdürüyor. Geçmişte katıldıkları bazı olayların hafızasında derin izler bıraktığını ifade ediyor.
Deneyimli isim, unutamadığı bir vakayı Tire ilçesinde yaşadıklarını aktarıyor:
"Tire’de bir trafik kazasında ikiz kardeşlerin cesedini çıkardık. O göreve de itfaiyede çalışan iki ayrı ikiz kardeşle gitmiştik."
Disiplinin önemine dikkat çeken çavuş, genç personele işlerine küsmemeleri yönünde tavsiyelerde bulunuyor.
Mehmet Berber'den Çarpıcı Değerlendirmeler
Ödemiş İtfaiye Grubu'nda görev yapan iki erkek çocuk ve bir torun sahibi Mehmet Berber ise mesleğin zorluklarına değiniyor. İtfaiyeciliğin maddi kazançtan ziyade fedakarlık gerektirdiğini vurguluyor.
Mehmet Berber, görevin doğasını şu ifadelerle özetliyor:
"İtfaiyeciliği çok sevmeniz lazım. Bu parayla yapılacak bir iş değil. İnsanların kaçtığı yerde siz içeriye giriyorsunuz. Severek yapmadığınız zaman yapamazsınız. Heyecanlı, hızlı, riskli bir iş."
Zorlu çalışma saatlerine rağmen mesleğini çok sevdiğini belirten deneyimli isim, yeniden dünyaya gelse yine aynı yolu seçeceğini dile getiriyor.
Çocuklarına Rol Model Oldular
İkizlerin disiplinli yaşam tarzı yeni nesle de ilham kaynağı oldu ve çocukları farklı akademik alanlara yöneldi. Ahmet Berber'in kızları diş hekimliğini tercih ederken, kardeşinin oğulları veteriner hekimlik alanını seçti.
Meslek hayatlarında pişmanlık duymayan kardeşler, çeyrek asrı geçen bu ortak serüveni aynı kararlılıkla sürdürüyor. İtfaiye teşkilatındaki bu benzersiz hikaye, kutlama haftasının en özel örnekleri arasında yer alıyor.

