Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirdiği örnek bir projeyle, il merkezindeki ve ilçelerdeki okullarda eğitim alan özel gereksinimli çocuklara geniş çaplı eğitim materyali desteği sağladı.
Karatay Birol Polat Özel Eğitim Anaokulu'nda Dağıtım Töreni
Proje kapsamında Karatay Birol Polat Özel Eğitim Anaokulu'nda resmi bir dağıtım programı gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit katılım sağladı. Protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek hazırlanan özel eğitim setlerini minik öğrencilere bizzat teslim etti.
Başkan Uğur İbrahim Altay: "Hayatın Her Anında Yanlarındayız"
Programda açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özel gereksinimli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla fiziki altyapı çalışmalarının yanı sıra nitelikli eğitim faaliyetleri de yürüttüklerini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte toplam 97 koliden oluşan materyallerin okullara ulaştırıldığını belirtti.
"Bugün şehrimizdeki özel eğitim gören çocuklarımız için çok kıymetli bir işi sayın Valimiz ve Genel Müdürümüzle birlikte gerçekleştirmiş olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak hayatın her anında özel gereksinimli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz."
Genel Müdür Mustafa Otrar: "Yerel Yönetim ve Kamu İş Birliğinin Güzel Bir Örneği"
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar, hayata geçirilen protokolün yerel yönetimler ile kamu kurumlarının uyumlu ortaklığına dair çok değerli bir model oluşturduğunu vurguladı. Dağıtılan materyallerin yalnızca birer araç olmadığını, çocukların hayatına doğrudan dokunan kalıcı birer değer taşıdığını dile getirdi.
"Bu protokol ve bu protokole bağlı olarak ortaya çıkan hizmet yerel yönetimlerle kamu kurumlarının arasında nasıl bir iş birliği yapılabileceğini ve bu iş birliğinin ne kadar güzel sonuçlar doğurabileceğine ait çok güzel bir örnek oldu."
Vali İbrahim Akın: "Toplumsal Yaşama Katılım İçin Çok Önemli"
Konya Valisi İbrahim Akın ise valilik koordinesinde gerçekleştirilen bu tür projelerin özel çocukların kendi kendine yetebilmesi ve toplumsal hayata entegre olabilmesi adına büyük bir fırsat teşkil ettiğini kaydetti. Ayrıca okul bünyesinde fedakarlıkla görev yapan tüm idarecilere ve öğretmenlere teşekkürlerini iletti.
"Özel çocuklarımızın toplumsal yaşama katılımları ve kendi kendilerine hayatlarını idame ettirebilmeleri adına bu materyallerin kullanımı ve onların hizmetine sunulması çok önemli."
120 Okulda Eğitim Gören 2 Bin 135 Öğrenciye Ulaşıldı
Gerçekleştirilen kapsamlı protokol çerçevesinde, Konya il merkezi ile dış ilçelerde faaliyet gösteren toplam 120 özel eğitim kurumunda eğitim alan 2 bin 135 özel öğrenciye ulaşıldı. Toplam 97 koli dolusu eğitim materyali okullara sevk edilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Karatay Birol Polat İlkokulu Ziyareti
Dağıtım programının resmi kısmının tamamlanmasının ardından Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Karatay Birol Polat İlkokulu'nu da ziyaret ederek buradaki öğrencilerle bir araya geldi.

