Kuşlubahçe’nin Su Altyapısı Güçlendirildi
Manisa Şehzadeler’e bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nin içme suyu sorunu, MASKİ’nin iki yeni sondaj kuyusu ve ana vana değişimiyle çözüldü.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ilçesine bağlı Kuşlubahçe Mahallesi’nin içme suyu altyapısını güçlendirme çalışmalarını tamamladı. Bölgede özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintileri ve üst katlardaki basınç yetersizliğini gidermek amacıyla başlatılan proje kapsamında, mahallede 2 yeni sondaj kuyusu açıldı.
Ana Vana Yenilendi
Su arzını güvence altına almak için gerçekleştirilen sondaj çalışmalarının ardından, ekonomik ömrünü tamamlayan 500’lük ana vanada da yenileme yapıldı. MASKİ ekiplerinin gerçekleştirdiği planlı müdahale ve değişimle birlikte, bölge sakinlerinin yaşadığı tazyik sorununa son verilerek kesintisiz suya kavuşmaları sağlandı.

“Kalıcı Çözüm Üretmek İçin Çalışıyoruz”
Yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kent genelinde su kalitesini ve erişimini artırmakta kararlı olduklarını vurguladı. Başkan Dutlulu, Kuşlubahçe’deki sorunun kökten çözülmesi için çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
"Manisa'mızda su sorununa kalıcı çözüm üretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şehzadeler ilçemize bağlı Kuşlubahçe Mahallemizde yaşanan su kesintisi ve tazyik sorununu tamamen bitirmek adına; 2 yeni sondaj kuyusu açtık ve 500’lük ana vanayı baştan sona yeniledik. Mahalle sakinlerimizi hak ettikleri kesintisiz suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa'mız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
Kaynak: Genel Müdürlüğü
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

