Macron: Liselerde cep telefonu yasağı 1 Eylül’de başlıyor, kapsam genişliyor
Macron, sosyal medya paylaşımında liselerde cep telefonu yasağının 1 Eylül’de yürürlüğe gireceğini duyurdu; düzenleme 2018’den beri sürüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni eğitim-öğretim yılından itibaren liselerde cep telefonlarının yasaklanmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Macron, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çocukları ekranın olumsuz etkilerinden koruma konusunda “daha fazla bekleyemeyeceklerini” belirterek, liselerde cep telefonu yasağına yönelik yasanın yürürlüğe girdiğini aktardı.
Yasak 1 Eylül’de başlayacak. Macron, düzenlemenin 1 Eylül’den itibaren geçerli olacağını kaydetti.
Fransa’da hükümet, ilk ve ortaokullarda 2018’den bu yana yürürlükte olan cep telefonu kullanımına ilişkin düzenlemenin, yeni öğretim yılından itibaren liseler için de devreye sokulmasını planladıklarını açıklamıştı.
Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosunda kabul edilen yasa, Anayasa Konseyi tarafından da onaylanmıştı.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.
