Soma'daki Maden Göçüğünde Genel Müdür Dahil 9 Kişi Tutuklandı
Manisa'nın Soma ilçesinde 5 işçinin hayatını kaybettiği maden göçüğüyle ilgili yürütülen soruşturmada, şirket yöneticilerinin de olduğu 9 kişi tutuklandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir maden işletmesinde meydana gelen ve 5 işçinin yaşamını yitirdiği göçüğe ilişkin başlatılan soruşturmada 9 kişi tutuklandı.
Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında, aralarında maden işletmesinin üst düzey yöneticilerinin ve mühendislerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
Şüpheliler Cezaevine Gönderildi
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler Soma Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüphelilerden işletmenin genel müdürü Y. B., genel müdür yardımcısı A. E., etüt proje müdürü İ. D. ve üretim müdürü K. L. tutuklandı.
Mahkeme ayrıca, işletmenin iş sağlığı müdürü M. B., mekanik müdürü H. T., vardiya amiri M. K. ile mühendisler F. E. ve R. Ö.'nün de tutuklanmasına karar verdi.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Kurumlar İnceleme Başlattı
Meydana gelen göçüğün tüm yönleriyle araştırılması amacıyla ilgili bakanlıklar da idari inceleme başlattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman heyet görevlendirildi.
Olayın iş güvenliği boyutunu incelemek üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da bir başmüfettiş ataması yapıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.
