Yargıtay Duygu Delen davasında kararları onadı
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili davada Mehmet Kaplan'a verilen hapis ve beraat kararlarını onadı.

Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in balkondan düşerek hayatını kaybettiği olaya ilişkin davada Yargıtay 1. Ceza Dairesi, genç kızın ilişki yaşadığı Mehmet Kaplan hakkındaki kararları onadı. İHA'nın aktardığına göre, 13 Ağustos 2020 tarihinde Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın 4'üncü katından düşen Duygu Delen, hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Yerel Mahkeme Kararı ve Yargıtay Süreci
Olayın ardından gözaltına alınarak tutuklanan sanık Mehmet Kaplan hakkında 4 Mart tarihinde karar duruşması görülmüştü. Mahkeme heyeti sanığın "Kasten öldürme" ve "Cinsel istismar" suçlarından beraatına, "hakaret" suçundan bin 800 lira para cezasına, "konutta yağma" suçundan ise 10 yıl hapisle cezalandırılmasına ve hükümle birlikte tahliyesine oy birliğiyle karar vermişti.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık hakkında nitelikli kasten öldürme ve nitelikli cinsel istismar suçlarından verilen beraat kararları ile nitelikli yağma suçundan verilen 10 yıl hapis cezasını onadı. Dairenin bir üyesi ise sanığın çocuğa karşı kasten öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini savunarak karara karşı oy kullandı.
Karşı Oy Yazısındaki Gerekçeler
Karara eklenen karşı oy yazısında, ikilinin olay günü buluşarak sanığın evine gittiği, rızaya dayalı cinsel ilişkinin ardından telefon mesajları nedeniyle tartışma çıktığı belirtildi. Sanığın genç kızın telefonunda başka erkeklerle görüştüğünü öğrenmesi üzerine öfkelenerek eşyalara zarar verdiği ve şiddet uyguladığı, genç kızın korkarak balkona kaçtığı ve sanığın peşinden giderek aşağı ittiği veya attığı görüşüne yer verildi.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Karşı oy kullanan üye, genç kızın intihar ettiğine ilişkin delil bulunmadığını, otopsi raporu, kamera görüntüleri ve olay yerindeki bulgular ile sanığın savunması arasında çelişki olduğunu vurguladı. Üye, sanığın çocuğa karşı kasten öldürme suçunu işlediği kanaatiyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1-e maddesi uyarınca cezalandırılması gerektiğini ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

