Yenişehir Belediyesi ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) işbirliğiyle doğaseverleri bir araya getirecek kapsamlı bir doğa yürüyüşü etkinliği hayata geçiriliyor. 27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek organizasyonla, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
Başkan Ercan Özel'den Davet
Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, ilçenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve tarımsal değerleri geniş kitlelere tanıtmak için çalıştıklarını belirtti. Bölgenin doğa turizmi açısından büyük bir avantaja sahip olduğunu vurgulayan Ercan Özel, sağlıklı yaşam vurgusu yaptı.
"Yenişehir’imizin keşfedilecek, görülecek ve yaşanacak çok değeri var. Bu zenginliği daha görünür hale getirmek, hemşehrilerimizi doğayla ve sağlıklı yaşamla buluşturmak istiyoruz. Yeşilin içerisinde uzanan güzel bir rotada hep birlikte yürüyeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi ve doğaseverleri bu güzel buluşmaya davet ediyorum."
10 Kilometrelik Rota ve Program Detayları
Etkinlik günü katılımcılar için sabah saat 09.15'te Tarihi Belediye Meydanı'ndan ücretsiz servisler kaldırılacak. Faaliyet, saat 10.00'da İnegöl Tekke Köyü bölgesinden start alacak ve yaklaşık 10 kilometre sürecek.
Yürüyüş güzergahı Akbıyık Göleti üzerinden devam ederek Çiçeközü Göleti lokasyonunda son bulacak. Rota üzerinde Akbıyık Göleti'nde dinlenme molası verilirken, Çiçeközü Göleti noktasında ise katılımcılara öğle yemeği servis edilecek.
Kayıt ve Dönüş Bilgileri
Yemek ve mola programının ardından Çiçeközü Mahallesi'nde katılımcılara çay ikramında bulunulacak. Doğa turu, saat 16.00'da Yenişehir'e dönüş yapılmasıyla sona erecek.
Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, Yenişehir Belediyesi'nin resmi web sitesi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

