Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, ülkesinin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport'a verdiği özel röportajda Türkiye'deki futbol iklimine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Daha önce İtalya'da Fiorentina, Bologna, Sassuolo ve Trapani gibi kulüplerde görev yapan 48 yaşındaki çalıştırıcı, siyah-beyazlı ekibin başında görev yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Türk Futbolunda 1980 ve 1990'ların İtalya Ruhu
Tecrübeli teknik adam, Türkiye'deki stadyumların modernliğinin ve taraftar kültürünün kendisine geçmişteki futbol atmosferini anımsattığını vurguladı.
"Buradaki atmosfer olağanüstü, çocukluğumdaki duyguları yeniden yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Türkiye'deki atmosfer olağanüstü. Yeni, tamamen kapalı, devasa ve tutkulu taraftarlarla dolu stadyumlar var."
Bu tutkulu ortamın kendisini geçmişe götürdüğünü belirten İtalyan hoca, eski günlere olan hislerini şu sözlerle ifade etti:
"Çocukken İtalya'da statların tamamen dolu olduğu dönemlerde 1980-1990'lı yıllarda hissettiğim duyguların aynısını yaşadım. Türkiye'de sanki o günlere geri dönüyorum."
Deplasmandaki Amed SF Maçı ve 40 Bin Taraftar Etkisi
Ligdeki rekabet seviyesine dikkat çeken çalıştırıcı, Süper Lig'in yeni ekiplerinden Amed SF ile oynadıkları deplasman mücadelesine ve oradaki ortama özel bir parantez açtı.
"Son olarak deplasmanda Amed SF ile karşılaştık. Süper Lig'e yeni yükselmiş bir takım olmalarına rağmen tribünde 40 bin 'hayvan' (bu ifadeyi kötü anlamda kullanmıyorum) vardı. İnanılmaz bir atmosfer oluşturdular."
Ülkedeki rekabetçi yapının ligin marka değerini artırdığına değinen tecrübeli isim, Türkiye'nin lig seviyesi hakkında şunları söyledi:
"Burada herkes zirvede olmak istiyor. Her gün yeni bir yarışın içindesiniz. Gerçekten çok şaşırdım. Belki bu lig Avrupa'nın en büyük beş liginden daha düşük seviyede ancak kaliteli ve gelişmeye devam ediyor. Çünkü değerli oyuncular ve yabancı teknik direktörler gelmeye devam ediyor."
Midtjylland Zaferi ve Vlahovic'li Yeni Kadro Yapılanması
Sezon başındaki zorluklara ve beklentilerin aksine sergiledikleri performansa da değinen başarılı çalıştırıcı, takımın yeniden yapılanma sürecini detaylandırdı.
"Bazılarının beklediği gibi kolay lokma olmadık; herkesi şaşırttık. Sezon öncesi hazırlık kampında, yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak kadronun dörtte üçü genç oyunculardan oluşuyordu. Ardından, Dünya Kupası nedeniyle bazı oyuncular takıma çok geç katıldı."
Avrupa Ligi ön elemelerinde, geçen sezonun sürpriz ekiplerinden Midtjylland ile oynadıkları eşleşmenin başlarda kendilerini endişelendirdiğini ancak engeli aştıklarını belirtti.
"Avrupa Ligi ön elemesinde geçen sezon turnuvanın sürprizlerinden biri olan Midtjylland ile karşılaşacağımız için endişeliydik. Hazır olmadığımızı düşünüyorduk ama buna rağmen onları iki maçta da mağlup ettik."
Milli oyuncuların dönüşü ve Vlahovic hamlesiyle güçlendiklerini belirten hoca, takımın sürpriz yükselişini şu cümlelerle özetledi:
"Yolumuza devam ettik; kadro tamamlandı, milli oyuncular döndü ve Vlahovic takıma katıldı. Mevcut duruma bakıldığında, başlangıçtaki beklentiler göz önüne alındığında Beşiktaş bir sürpriz oldu; açıkçası böyle bir tablo beklemiyordum."
Toto Cutugno Şarkısıyla Gelen Unutulmaz Destek
Son olarak siyah-beyazlı taraftarlarla kurduğu güçlü bağa değinen teknik direktör, sahaya çıktığı anlarda yaşadığı büyük heyecanı anlattı.
"Geçen hafta sahaya çıktığımda Toto Cutugno şarkısı söyleniyordu; 43 bin seyircinin adınızı haykırdığını duymak heyecan verici bir deneyim."
İtalyan çalıştırıcının takımıyla yakaladığı bu sinerji, takımın önümüzdeki haftalarda çıkacağı zorlu lig ve Avrupa maratonunda da belirleyici bir faktör olmaya devam edecek.
