Fenerbahçe Kulübü'nün olağan mali ve idari genel kurulu gerçekleştirildi ve sarı-lacivertli yönetim, genel kurul üyelerinden bütçe ile projeler için resmi yetkiyi aldı.
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki Genel Kurulun Detayları
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda saat 10.30'da başlayan toplantıda kritik oylamalar yapıldı.
Toplantı kapsamında, eski başkan Sadettin Saran'ın görevde bulunduğu 1 Mart 2026-31 Mayıs 2026 dönemi idari ve mali açıdan ibra edildi. Kulübün 1 Haziran 2026-31 Mayıs 2027 dönemini kapsayan yeni bütçesi de üyelerin oylarıyla kabul edildi.
Yönetimin Hayata Geçireceği Kritik Projeler
Yönetim kurulu, genel kuruldan aldığı geniş yetki doğrultusunda Samandıra Can Bartu Tesisleri'nin Hazine'ye ait 14 bin 934 metrekarelik bölümünün satın alma işlemlerini yürütebilecek.
Alınan yetkiyle birlikte yönetim; Kenan Evren Lisesi arazisine yapılacak Fenerbahçe Müzesi, Maltepe Futbol Akademisi ve Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki Metin Aşık binası projelerine hız verecek.
Ayrıca Chobani Stadı'nın kapasitesinin artırılması projesi ile 120. yıl piyangosuna ilişkin çalışmalar da bu yetki kapsamında sürdürülecek.
Üniversite İş Birliği ve Hukuki Süreç
Yönetim kurulu, Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili Medicana iş birliğini gözden geçirerek yeni kararlar alabilecek.
Gerekli görülmesi durumunda yönetim, bu süreçle ilgili hukuki adımları atma yetkisine de sahip olacak.

