Türkiye Kupası’nda yabancı kullanımına 14 isimlik muafiyet kararı
TFF’nin aldığı kararla 10+4’ün üzerindeki takımlar Türkiye Kupası’nda sözleşmesi devam eden yabancılardan 14 ismi seçebilecek.

TFF, kadro şişkinliği ve yabancı kontenjanı sınırı nedeniyle zorlanan kulüpleri ilgilendiren kritik bir hamle yaptı. HT Spor’da yer alan habere göre; bünyesinde 10+4 sınırının üzerinde yabancı futbolcu bulunduran takımlara Türkiye Kupası kulvarında kolaylık sağlandı.
Alınan karar doğrultusunda kulüpler, sözleşmesi devam eden yabancı oyuncuları arasından seçecekleri herhangi 14 ismi kupa maçlarında oynatabilecek.
Yeni düzenlemenin detaylarında önemli bir kısıtlama da bulunuyor. Transfer edilecek yeni yabancı futbolcular, bu esneklikten yararlanamayacak. Kulüpler, kupa muafiyetini yalnızca kararın açıklandığı an itibarıyla kadrolarında yer alan oyuncular için kullanabilecek.
Türkiye Kupası’nda kulüplere nefes aldıran bu özel düzenlemeye karşın Süper Lig’deki statüde bir değişiklik yapılmıyor. Takımlar, lig karşılaşmalarında mevcut 10+4 yabancı kuralına tam uyum sağlayacak.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.
