BioNTech şirketinin kurucu ortakları Özlem Türeci ve Uğur Şahin son yıllarda üstün başarıları ile isimlerinden sıkça bahsettiriyorlar. Dünyayı adeta kasıp kavuran Koronavirüs pandemisine karşı mRNA aşılarını üreten BioNTech’in yapılan araştırmalar sonucunda geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 milyon ölümü engellediği söyleniyor. Türeci ve Şahin çifti şimdi ellerindeki teknolojiyi adapte etmek ve kansere karşı kullanmak istiyor.
Yenilikçi mRNA teknolojisi esas itibariyle BioNTech bilim insanları tarafından COVID-19 pandemisinden çok daha önce araştırılmaya başlandı. Fakat Koronavirüsün ortaya çıkması ile birlikte araştırma virüse uyarlandı. BioNTech’in 2018 yılındaki kuruluşundan bu yana kanserle mücadeleye odaklandığı şimdi ise başlangıç misyonlarına geri döndükleri belirtildi. Tüm dünyanın dört gözle beklediği kanser aşısı için tarih verildi!
Uğur Şahin kanser aşısının 2030’a kadar çıkacağını açıkladı
mRNA teknolojisinin COVID-19 salgınına karşı başarısı kanıtlandıktan sonra BioNTech bu teknolojiyi yeniden kansere karşı özelleştirilebilir bir formülü araştırmak üzere kullanmaya başladı. BioNTech’in CEO koltuğunda oturan ve aynı zamanda kurucu ortağı olan Uğur Şahin BBC’ye vermiş olduğu röportajda kanser aşılarının 2030 yılından önce bulunacağına işaret etti.
BioNTech’in bir diğer kurucu ortağı olan Özlem Türeci ise yapmış olduğu son açıklamada “Bilim insanları olarak kanserin çaresini bulacağımızı söylemekten her zaman çekiniyoruz. Birçok buluşumuz var ve bunlar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu. Şu anda BioNTech cilt kanserine karşı bir Faz 2 çalışması yürütüyor. Bu fazın sonuçlarının ise yıl sonuna kadar alınacağı tahmin ediliyor.