PİYASALAR:
18-ayar-altin5.016,2014-ayar-altin3.916,76gram-has-altin7.049,99Bulgar Levası28,87Dolar48,07Cumhuriyet Altını46.087,00Ons Altın4.585,02Gümüş107,96Euro56,32Sterlin65,74İsviçre Frangı60,14Gram Altın7.085,42Çeyrek Altın11.234,92Yarım Altın22.469,83Tam Altın44.802,23Ata Altın46.451,39Kuveyt Dinarı156,19AZN28,28BIST 10010.000,00Gram Altın3.250,0018-ayar-altin5.016,2014-ayar-altin3.916,76gram-has-altin7.049,99Bulgar Levası28,87Dolar48,07Cumhuriyet Altını46.087,00Ons Altın4.585,02Gümüş107,96Euro56,32Sterlin65,74İsviçre Frangı60,14Gram Altın7.085,42Çeyrek Altın11.234,92Yarım Altın22.469,83Tam Altın44.802,23Ata Altın46.451,39Kuveyt Dinarı156,19AZN28,28BIST 10010.000,00Gram Altın3.250,00

Alihan Kuriş soruşturmasında kaçış hazırlığı şüphesiyle yakalama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında firari şüpheliler Bozburun’da yakalandı.

Emre Aladağ
Yayınlanma
Güncelleme
3 DkOkuma Süresi
Alihan Kuriş soruşturmasında kaçış hazırlığı şüphesiyle yakalama

Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında yurt dışı kaçış şüphesi ve yakalama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Alihan Kuriş suç örgütü soruşturması kapsamında, haklarında arama kararı bulunan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz için yurt dışına kaçmaya yönelik hazırlıklar bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine çalışmalar yapıldı ve şüpheliler yakalandı.

Takip İstanbul’dan başladı, Bozburun’da yakalama ile sonuçlandı

Şüphelilerin gayriresmî yollarla yurt dışına çıkabilecekleri değerlendirmesiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerin bulunduğu yerlerin tespitine yönelik belirlemeler yapıldı. Yapılan koordineli çalışmanın ardından firari şüpheliler, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi bölgesinde yakalandı.

Bozburun bölgesinde kapsamlı araştırma yürütülürken çalışmalar sırasında Yasin Kaya da yakalandı. Kaya, ifadesinde İstanbul’da Elvan Gıda Ticaret’te şoför olarak çalıştığını ve 16 Ağustos 2026 tarihinde 34 ND 2452 plakalı araçla Ahmet Hilmi Yılmaz isimli şahısla birlikte İstanbul’dan Bozburun’a geldiğini beyan etti.

Alihan Kuriş

Yasin Kaya’nın anlatımı: araçta seyahat, Atatürk Heykeli önünde ayrılık

Yasin Kaya, Ahmet Hilmi Yılmaz’ı Elvan Gıda Ticaret’in patronunun yeğeni olması nedeniyle tanıdığını söyledi. Aracın sağ arka koltuğunda seyahat ettiğini ve yanında iki valiz bulunduğunu belirten Kaya, Bozburun’a ulaştıklarında Atatürk Heykeli önünde birbirlerinden ayrıldıklarını ifade etti.

Kaya ayrıca kendisi adına Şirin Hotel’de yer ayrıldığını ve 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde burada konakladığını söyledi. Yapılan incelemelerde Kaya’nın 18 Ağustos’ta Şirin Hotel’den çıkış yaptığı, daha sonra aynı gün otele yeniden giriş yaptığı tespit edildi.

Alihan Kuriş soruşturma

Aramalar: Şirin Hotel, Huzur Apart, Suna Pansiyon ve tekne/araç taraması

Firari şüphelilerin bulunabileceği değerlendirilerek Bozburun’daki Şirin Hotel, Huzur Apart ve Suna Pansiyon ile firari şüphelilerin kullanabileceği değerlendirilen 3 ayrı tekne ve 34 ND 2452 plakalı araçta arama gerçekleştirildi.

İlk aşamada yapılan aramalarda firari şüphelilere ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. 34 ND 2452 plakalı araç üzerinde Olay Yeri İnceleme Büro Amirliği ekiplerince parmak izi çalışması yapıldı.

“Suçluyu kayırma” suçundan tutuklama: Yasin Kaya’nın telefona el konuldu

Firari şüphelilerin kaçış hazırlıklarına yardımcı olduğu değerlendirilen Yasin Kaya hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla “suçluyu kayırma” suçundan işlem yapıldı. Kaya’nın kullandığı 1 cep telefonuna el konuldu. 1980 Taşova doğumlu ve şoför olduğu belirtilen Kaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi ve hâkimlikçe tutuklandı.

Alihan Kuriş soruşturması

Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz yakalandı; adli soruşturma sürüyor

Takip ve koordinasyon çalışmalarının devamında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yerleri tespit edilen firari Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Bozburun’da yakalandı.

Alihan Kuriş suç örgütü soruşturması kapsamında Hilmi Tuna Kuriş’in yakalanmasına yönelik daha önce gerçekleştirilen çalışmalar sırasında da önemli miktarda mal varlığı ele geçirildi. Hilmi Tuna Kuriş’in saklanabileceği ve bağlantılarının bulunabileceği adreslere yönelik yürütülen araştırmalar sırasında uzun yıllardır yönetim kurulu üyesi olduğu şirketin bulunduğu iş merkezi deposunda 206 kilo altın ve yüksek miktarda döviz ele geçirildi.

Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz’ın yakalanmasıyla birlikte, şüphelilerin yurt dışına kaçış hazırlıkları, kendilerine yardım eden kişiler, kullandıkları güzergâhlar ve varsa diğer bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik adli soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Haberin EditörüYönetici

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.