Müsilaj Kabusu Geri Döndü: Beykoz Sahili Alarm Veriyor

Müsilaj Kabusu Geri Döndü: Beykoz Sahili Alarm Veriyor

Beykoz sahilinde balıkçı barınaklarının bulunduğu bölgede yoğunlaştığı görülen müsilaj, çevre sakinleri ile balıkçılar tarafından da fark edildi.

Beykoz sahilinde deniz yüzeyinde yeniden müsilaj görüldü. Balıkçılar, müsilajdan dolayı ağlarının parçalandığını ve balıkçılık yapamadıklarını belirtirken, çevre sakinleri koku ve kirlilikten rahatsız olduklarını dile getirdi.

Habere Hızlı Bakış:

  • Beykoz sahilinde deniz yüzeyinde müsilaj görüldü.
  • Balıkçılar, müsilaj nedeniyle ağlarının parçalandığını ve balıkçılık yapamadıklarını belirtti.
  • Çevre sakinleri, müsilajın kokusu ve kirlilik nedeniyle rahatsız olduklarını dile getirdi.

İstanbul Beykoz sahilinde bulunan balıkçı barınaklarının olduğu bölgede deniz yüzeyinde müsilaj yeniden görülmeye başladı. Çevre sakinleri ve balıkçılar tarafından da fark edilen müsilaj, denizin dibinde yoğunlaşırken, son birkaç gündür yüzeyde de görülüyor.

Balıkçılar Müsilajdan Muzdarip

Beykoz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Zeki Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların müsilajdan büyük ölçüde etkilendiğini vurguladı. Demirtaş, "İki buçuk aydır biz müsilajdan etkileniyoruz. Sabah ağ atıyoruz, yarım saat sonra çekiyoruz. Ağlarımız müsilajın etkisiyle parçalanıyor.

Tüm trol tekneleri müsilajdan etkileniyor. Bu yıla kadar kanalda vardı, kıyılara gelmemişti, bu yıl kıyılara da geldi. Ağ atamıyoruz, olta atanların oltasına yapışıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu Şekilde Olursa İstanbul Boğazı'nda Denize Girilmez"

Balıkçı barınağında tekne sahibi olan Esat Demirkaya da kıyıda müsilaj görmeye yeni başladıklarını belirterek, denizin altında çamur tabakası olduğunu ve bu nedenle ağ atamadıklarını söyledi. Demirkaya, "Oltalara yapışıyor, ağların gözlerini kapatıyor, yıkasak dahi çıkmıyor. Pis, petrol kokusu gibi bir kokusu var.

Müsilajdan dolayı fazla balık avlayamıyoruz. Geçen yıl istavritleri satamadık, alanlar balıkları kokuyor diye geri getirdi. Boğaz'da balık kokar mı? Buna çare bulunmazsa geleceğe bir şey bırakamayacağız, buna üzülüyorum. Bu şekilde olursa İstanbul Boğazı'nda denize girilmez." dedi.

Biyolojik Arıtma Talebi

Çevre sakinlerinden İbrahim Etemtiz ise müsilaj nedeniyle denizin çok kirli gözüktüğünü ve canlıların zarar gördüğünü belirterek, biyolojik arıtma yapılması gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Kadıköy'de Moda Sahili'nde de kıyı şeridinde müsilaja benzer kirlilik gözlendi.

Kaynak: KRT