TÜRKSOY heyeti Talas'taki Türkçe Sokağı'nı ziyaret etti
TÜRKSOY 7. Kıdemli Memurlar Toplantısı için Kayseri'de bulunan heyet, Talas Belediyesinin Türkçe Sokağı ile Orhan Abideleri Anıtı'nı gezdi.

Kayseri'de gerçekleştirilen TÜRKSOY 7. Kıdemli Memurlar Toplantısı kapsamında kente gelen TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ile Türk dünyasından temsilciler, Talas Belediyesi nin Türkçe Sokağı'nı ziyaret etti. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen programda, Kayseri'nin Talas ilçesindeki Kiçiköy Mahallesi'nde yer alan sokağın girişinde misafirlere görevliler tarafından bilgi verildi.
Türkçe Sokağı ve Orhan Abideleri Anıtı İncelemesi
Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki sokakta incelemelerde bulunan Türk dünyası temsilcileri, güzergâhın her iki yanında yer alan Türk devletlerinin bayraklarını inceledi. Türkçe Sokağı ile Osmanlı Kültür Sokağı'nın kesiştiği meydanda bulunan Orhan Abideleri Anıtı da heyetin ilgi odağı oldu. Anıtı inceleyen soydaşlar cep telefonlarıyla fotoğraflar çekti.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Programın sonunda Türk dünyasından gelen misafirler, Talas Türkçe Sokağı yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. KAY ajansının aktardığı bilgilere göre, Talas'ın Türkçe Sokağı, TÜRKSOY heyetinin beğenisini kazandı.
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.
